In het kort…
Wij staan voor christelijk onderwijs. Dit vertaalt zich in de waarden en normen in de school en geven dit door Bijbelverhalen, weekopeningen en het vieren van christelijke feesten verder vorm.

Onze school

School met de Bijbel “De Akker” is een christelijke basisschool die ligt tussen Pesse en Hoogeveen. Onze school staat in een bosrijke omgeving en ligt aan de Hoogeveenseweg, dit is de doorgaande weg tussen Hoogeveen en Pesse. De Akker is natuurlijk gelegen en heeft het predicaat gezonde school. Er is veel ruimte voor bewegen en gezondheid. Daarnaast zorgt het plein voor fantastische mogelijkheden om te spelen. Zo is er huttenbouw in de pauze of wordt er lesgegeven op het door de school aangelegde natuurpad.

Wij zijn een echte streekschool. De leerlingen komen uit een groot spreidingsgebied: Pesse, Ruinen, Fluitenberg, Stuifzand, Echten, Spier en Hoogeveen. Een enkeling komt nog verder weg. Alle kinderen blijven tussen de middag op school over. Het toezicht op het plein tussen de middag wordt verzorgd door de ouders. Doordat alle ouders gezamenlijk deze verantwoordelijkheid delen, kan het overblijven kostenvrij blijven.

Onze school telt acht klaslokalen, een speellokaal, een gemeenschappelijke ruimte/ schoolbibliotheek, een computerruimte, een directiekamer, een vergaderruimte, een orthotheek en een personeelskamer. Bij de school ligt een zeer groot speelterrein, met voor de kinderen verschillende speeltoestellen en een tafeltennistafel. Op het tegelplein is een verkeersplein gerealiseerd. Verder zijn op het terrein een voetbal-, basketbal- , een volleybalveld en een pannakooi aanwezig.

De school heeft nauwe banden met kinderopvang Het Erf. Het Erf verzorgt de voor- en naschoolse opvang van kinderen van onze school. De school telt ongeveer 140 leerlingen en 9 leerkrachten en een conciërge. De school wordt geleid door een directeur in samenwerking met een adjunct-directeur.