In het kort…
Wij staan voor christelijk onderwijs. Dit vertaalt zich in de waarden en normen in de school en geven dit door Bijbelverhalen, weekopeningen en het vieren van christelijke feesten verder vorm.

Veelgestelde vragen

Ons kind is drie, moet ik naar de school? 

Jazeker, maak gerust eens een afspraak om de school te bekijken. Zo krijg je een indruk wat de school jou en je kind te bieden heeft. Ook kun je alvast eens de sfeer proeven op de peuterochtend en tijdens peutergym. Deze data staan vermeld op de site.

 

Aangemeld voor de school, wat nu?

Wanneer een kind bijna vier jaar wordt en het is aangemeld bij ons op school, dan neemt een van de juffen contact met jullie op om kijkochtenden af te spreken. Jullie kind mag dan ongeveer vier keer een ochtend komen mee draaien in de groep om alvast te wennen aan school. Deze eerste ochtenden zijn ze welkom van 8.45 uur tot 12.15 uur; ze nemen dan zelf een tas mee met wat fruit en drinken voor in de pauze. Als de kinderen vier jaar zijn mogen ze hele dagen naar school; ze nemen dan ook brood en drinken mee voor tussen de middag.

 

Wat heb je nodig voor de gymlessen?

De kinderen van groep 1 en 2 gymmen in het speellokaal bij De Akker. Zij krijgen een van de eerste keren dat ze op school zijn een stoffen tasje mee naar huis waarin jullie gymschoenen voor je kind kunnen doen. Deze tas mag dan voorzien van naam en eventueel versierd mee terug naar school en blijft dan ook op school, zodat de kinderen altijd hun gymschoenen bij de hand hebben. De kinderen van groep 3 t/m 8 gaan één keer per week met de bus naar De Wenning in Pesse voor hun gymles. Zij nemen op de dag dat ze gym hebben een gymtas mee met daarin gymkleren en schoenen voor in de sportzaal.

 

Waar kan ik terecht met mijn vragen of opmerkingen?

Voor vragen en/of opmerkingen kunnen jullie in eerste instantie altijd terecht bij de leerkracht van jullie kind. Wanneer een gesprek wat meer tijd kost, kan er een afspraak worden gemaakt. Mocht er iets zijn waarmee je niet terecht kunt bij de leerkracht, dan is het natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken of even binnen te lopen bij de directeur. Ook heeft de school twee vertrouwenspersonen waar jullie met vragen en/of opmerkingen terecht kunnen.

 

Hoe word ik geïnformeerd over de voortgang van mijn kind?

De voortgang van jullie kind wordt minimaal twee keer per jaar met jullie besproken tijdens de tienminuten gesprekken op de contactavonden. De data van deze avonden zijn te vinden in de jaarkalender. Mochten jullie of de leerkracht behoefte hebben aan meer contact dan kunnen daarvoor natuurlijk afspraken worden gemaakt. De resultaten van de kinderen worden ook vastgelegd in een rapport dat de kinderen eind groep 2 en vanaf groep 3 twee keer per jaar meekrijgen.

 

Hoe vind ik actuele informatie over de school?

Informatie over de school en de groep van jullie kind kan via de schoolapp, de site, nieuwsbrief of de schoolkrant. Voor de schoolapp moet je jezelf aanmelden; hierop vind je oa. de jaarkalender, informatie en nieuws uit de groep van je kind, maar ook kun je ziek meldingen via de app regelen. De site is bedoeld voor nieuwe gezinnen en mensen die de school beter willen leren kennen. Hierop kunnen jullie bijvoorbeeld onze visie en missie vinden en informatie over hoe wij het onderwijs op onze school vormgeven. De nieuwsbrief verschijnt in principe iedere maand, tenzij er een schoolkrant uitkomt. Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via de website. De schoolkrant verschijnt drie keer per jaar (rond de herfst, in het voorjaar en voor de zomervakantie).